Image Alt

<span class="dojodigital_toggle_title">COSMELAN PIGMENT BEHANDELING</span>

Cosmelan en Dermamelan

De nummer 1 depigmentatie behandeling wereldwijd
20230619203211_[fpdl.in]_close-up-girl-s-face-with-freckles-green-eye_81048-2932_medium

Wat is de Cosmelan en Dermamelan?

Cosmelan/Dermamelan zijn behandelingen gericht op pigmentstoornissen. Hyperpigmentatie (te veel aan pigment) is een veelvoorkomend probleem. Met de Cosmelan of Dermamelan wordt de melaninevorming plaatselijk en uitwendig verminderd. Deze behandeling is zo doeltreffend doordat de producten zich richten op het MSH-hormoon die wordt onderdrukt. Dit is het hormoon die verantwoordelijk is voor het produceren van melanine (pigment). Afhankelijk van de diepteligging van het pigment wordt er met uw behandelaar gekeken of u in aanmerking komt voor de Cosmelan of Dermamelan behandeling.

 

Er kunnen verschillende oorzaken zijn die hyperpigmentatie veroorzaken zoals huidveroudering, hormonale anticonceptie, zwangerschap, de menopauze, zonschade door de zon of zonnebank of hyperpigmentatie bij acne. Hiernaast zijn er nog meer triggers die voor hyperpigmentatie zorgen, waar men niet bewust van is. Denk hierbij aan, langere periode harsen, wrijvingen, lange uren achter de computer/ipad/telefoon, producten die chemicalen bevatten etc.

Indicaties

  • Zwangerschapsmasker (melasma)
  • Post inflammatoire hyperpigmentatie (‘’littekens’’ ontstaan door ontstekingen/acne)
  • Zonschade zoals sproeten en ouderdomsvlekken
  • Pigmentatie na medicatiegebruik
  • Lichte pigmentatie die een laser niet goed ziet
cosmelan
Het behandelplan van Cosmelan en Dermamelan

Een persoonlijk behandelplan op maat

Bij een eerste bezoek aan ons plannen wij altijd een intakegesprek in. Tijdens dit gesprek worden alle wensen en verwachtingen besproken, evenals een Huidscan. Naar aanleiding van alle informatie en in overleg met jou stellen we een persoonlijk behandelplan op.

Tijdens en na elke behandeling is er altijd ruimte om vragen te stellen. Gedurende de behandelperiode blijven we je persoonlijke adviezen geven, zullen resultaten gemeten worden en evalueren we samen de voortgang van de behandelingen.

De geadviseerde producten die je gaat gebruiken tijdens het traject van deze behandeling, kun je vier weken van te voren al mee starten. Dit is van belang om ongewenste huidreacties te verminderen.

Het traject van cosmelan/dermamelan duurt zes maanden en de behandeling is verdeeld in meerdere delen. 

Deel 1: intake + start thuisproducten 

Vier weken later

Deel 2: Masker aanbrengen dat 6-12 uur op de huid blijft + start traject cosmelan/dermamelan 2

Vier weken later

Deel 3: Eerste controle afspraak waarin de huid beoordeeld wordt en aanschaf thuisproducten 

Zes weken later 

Deel 4: Tweede Controle afspraak waarin de huid wordt beoordeeld en eventueel een voedende behandeling

Acht weken later 

Deel 5: Einde traject: evalueren, nieuwe behandelplan en product advies voor onderhoud

Thuisproducten

Hydracream fusion

Reinigende, hydraterende cleanser in een cremige textuur die in contact met de huid verandert in olie. Hij geeft de huid tijdens de reiniging voeding en hydratatie.

Deze reiniger kunt u ’s morgens en ’s avonds gebruiken.

Cosmelan 2 of Dermamelan treatment

Deze crème zorgt voor de depigmentatie van de huid en behoudt de resultaten van de behandeling. Het zorgt dus voor vermindering van pigmentvlekken door het voorkomen van nieuw pigmentvorming. De crème wordt ’s ochtends en ’s avonds gebruikt.

Melan recovery creme

Deze crème zorgt voor de verlichting van roodheid en irritatie na de behandeling. Het versterkt de afweer van de huid tegen externe factoren waardoor de gevoelige huid wordt versterkt. Deze crème hydrateert, herstelt en verzacht de huid middels zijn ontstekingsremmende werking. Deze crème kan meerdere malen per dag aangebracht worden.

Pigment control SPF 130

Deze zonnebrandcrème met hoge factor kan elke ochtend gebruikt worden en eventueel worden herhaald in de middag. Deze crème minimaliseert pigmentstoornissen. Tevens bevat de crème een licht tintje dat zich mooi mengt met iedere huidtype.

Anti-stress face mask

Indien u erg last heeft van roodheid, vervelling en jeuk kunt u dit masker als aanvulling gebruiken. Door de kalmerende werking van aloë vera en kamille wordt de jeuk en roodheid minder. Ook bevordert het herstel van de huid.

Hydravital mask

Bij een trekkerig en schilferige huid adviseren wij de hydravital mask. Deze Intensief hydraterende masker met hyaluronzuur en arganolie voedt de huid. Dit maakt de huid zachter en minder schilferig.

Het gehele cosmelan/dermamelan traject duurt 6 maanden. Tijdens dit traject is het van belang om alleen de geadviseerde producten te gebruiken. Dit omdat de huid erg kwetsbaar is en om de ongewenste huidreacties te voorkomen. De producten dienen alleen bij ons aangeschaft te worden, aangezien wij je tijdens het gehele traject begeleiden.

Daarnaast is het belangrijk om in dit traject geen agressieve handelingen te verrichten, zoals harsen, laseren, stomen, scrubben etc.

Tevens is het belangrijk om niet aan de velletjes en korstjes te zitten.

Uw huid kan na de behandeling en tijdens het traject droog en trekkerig aanvoelen. Het kan wat schraler aanvoelen, er rood uitzien en gaan schilferen en/of vervellen. Bij enkelen kan het ook gaan jeuken. Meestal begint de vervelling vanaf dag 2 of 3 na de behandeling. Voor de jeuk en roodheid kunt u eventueel aanvullende producten gebruiken indien de melan recovery niet voldoende is. Hierbij is het mogelijk om bijvoorbeeld de anti-stress facemask te gebruiken tegen de roodheid en jeuk. Dit masker verkoelt de huid waardoor u minder last zult hebben van bijwerkingen. Ook kunt u ervoor kiezen om tijdens een controle afspraak een voedende/kalmerende behandeling te ondergaan.

Wat kost Cosmelan en Dermamelan behandeling?

Hier kun je zien wat de kosten van Cosmelan en Dermamelan behandeling bij Gulsen Beauty Salon zijn. De kostenberekening van behandelingen in de onder staande menu geven je indicatie van de kosten ervan.

Cosmelan

€ ,-

Dermamelan

€ ,-